26 квітня 2022 р.

Вступ до кібергігієни

Викладач Інституту спеціального зв’язку та захисту інформації Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського” провів цикл занять із основ кібергігієни для гімназистів. Метою яких є покращення розуміння питань кібергігієни серед учнів, підвищення їх обізнаності про кіберзагрози та знайомство із шляхами запобігання цим загрозам.

 Актуальність таких заходів полягає в тому, що сучасним учням старших класів притаманна висока самостійність і незалежність вибору інформаційних джерел в мережі Internet, одночасно з властивою підліткам цього віку емоційністю, вразливістю та схильністю до ідеалізації. Суміщення таких факторів робить підлітків надзвичайно вразливими до негативних інформаційних впливів, шахрайства та цькування.

Проблема захисту дітей у кіберпросторі постала достатньо давно, але особливої гостроти вона набула на тлі масованого і агресивного інформаційного наступу російської пропаганди.

Інститут має значний досвід підготовки фахівців з вищою освітою з таких унікальних для України спеціалізацій, як кібербезпека, криптографічний та технічний захист інформації, розробка та експлуатація систем урядового і конфіденційного зв’язку, а також телекомунікацій і радіотехнологій.

Виходячи з викладеного вище, лектор  навчав дітей правильно та безпечно використовувати Internet, зокрема: правилам конфіденційної поведінки в Internet; принципам формування безпечних паролів; підходам зменшення ризиків, які можна зустріти у віртуальному просторі (віруси, шахрайство тощо); основам протидії негативному інформаційному впливу, тощо.

5-Б



6-A



Немає коментарів:

Дописати коментар