8 жовтня 2019 р.

Урок «ЗДОРОВИЙ ЗІР»

Матеріали до уроку


За ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я кожного року у другий четвер жовтня відзначається Всесвітній день зору. Його мета – привернути увагу світової громадськості до проблем сліпоти і порушення зору. І саме 10 жовтня у нашому класі відбулася зустріч із районним лікарем-офтальмологом - Івануц Марією Володимирівною, яка розповіла про правильний зоровий режим, про збалансованість харчування, про гігієну зору.
Гарний зір - одна з найважливіших функцій людського організму, що дозволяє людині бути повноцінною. З народження ми починаємо пізнавати світ, величезну роль в цьому процесі відіграють органи чуття. Саме зір допомагає нам отримати більше половини всієї інформації про навколишній світ. Природа подарувала людині досконалий механізм зору, але людський організм не може швидко реагувати на стрімкі темпи змін у нашому способі життя. З ранніх років на зір спрямовується величезне навантаження, яке попередні покоління навіть не могли собі уявити. Комп'ютери і телевізор, постійне перебування в приміщеннях з лампами штучного світла, усе частіше малорухливий спосіб життя та багато інших факторів призводять до порушень зору з дитинства. Кращим методом профілактики зниження гостроти зору серед школярів вважається правильна організація робочого місця в комплексі з правильним тренуванням і відпочинком. 
Також Марія Володимирівна подарувала нам буклети, де розміщувалася інформація з профілактичними вправам для збереження зору та перелічені рекомендації про відповідальне ставлення до власного здоров’я.
Белак Наталія, 
учениця 1-А класу Заліщицької державної гімназії
















Немає коментарів:

Дописати коментар