11 листопада 2017 р.

Екскурсія на осінніх канікулах
















Екскурсія на осінніх канікулах
Канікули -  чудова пора. Особливо осінні, коли природа чарує своїми барвами.  І це особливо яскраво відчувається, коли ти подорожуєш. Тому на цей період ми спланували для себе мандрівку такими країнами, як Польща, Німеччина, Франція. Відвідали такі міста, як Лейпциг, Дрезден, Краків, Париж. Під час подорожі ми отримали нові знання з історії, мистецтва, архітектури, літератури, економіки, знайомлячись з природними і культурними надбаннями цих країн, розширили свій світогляд. Побачили і відчули те, про що знали з літератури, шкільних  програм. Завдяки екскурсії ми отримали значний обсяг інформації. Подорож дала можливість зміцнити емоційне взаєморозуміння між нами, сформувала спільність відчуттів, настроїв, поглядів, думок. Екскурсія –  це не тільки нові враження, але й реальна можливість удосконалювати знання іноземних мов, вивчаючи її на практиці та в реальних ситуаціях.
Розповідати про отримані враження можна безкінечно. Проте хочеться зупинитися на найяскравіших, незабутніх моментах. Це – прогулянка Парижем та відвідання Дрезденської картинної галереї.
Париж уже сам по собі є справжньою пам'яткою, тому просто гуляючи паризькими вулицями, ми побачити все найцікавіше і найпрекрасніше: Ейфелеву вежу (Eiffel Tower), Собор Паризької Богоматері (Notre Dame de Paris) і Латинський квартал, Площу Згоди (Place de la Concorde), Пантеон (Pantheon) - спочатку церква св. Женев'єви, пізніше - усипальниця видатних людей Франції, Лувр (Musee du Louvre), Єлисейські поля (Champs-Elysees), Базиліку Сакре-Кьор (Basilique du Sacre Coeur), Арку Ла Дефанс (La Grande Arche de la Defense), Люксембурзький сад (Luxembourg Garden), Національний центр мистецтв імені Жоржа Помпіду (Centre Georges-Pompidou) тощо.
Цвінгер –  одне з найвідоміших і найкрасивіших місць в Дрездені. Цвінгер являє собою комплекс з чотирьох будинків, що замикаються в квадрат на великій площі. У Цвінгері знаходиться Дрезденська картинна галерея, що має назву Галерея старих майстрів. Свою міжнародну славу вона завоювала завдяки таким шедеврам, як «Сикстинська Мадонна» Рафаеля, «Спляча Венера» Джорджоне, «Різдво Христове» Корреджо, «Дівчина, що читає лист перед відчиненим вікном» Вермеєра. Полотна ван Ейка, Дюрера, Гольбейна, Рубенса, Рембрандта, Пуссена, Лорена та інших видатних митців не можуть не вражати - рідкісні скарби в безпосередній близькості один до одного і до відвідувача. Чудові враження у нас залишилися після відвідування фізико-математичного салону в галереї, у якому представлено понад 1000 експонатів. Тут зберігається всесвітньо відома колекція годинників і вимірювальних приладів, у тому числі зібрано велику кількість земних і небесних глобусів, оптичних, астрономічних і геодезичних приладів, інструменти для креслення, вимірювання маси, довжини, температури і тиску. Одним з найвідоміших експонатів є механічна рахункова машина Блеза Паскаля 1650 року. Ми отримали можливість ознайомитися із принципом її роботи. Це було чудово!
За цей неповторний осінній дарунок ми щиро завдячуємо нашим батькам, класному керівнику Грушко Н.А., яка організувала  цю подію, та однокласникам за приємні хвилини спілкування під час подорожі.
P.S. Відеозвіт про нашу подорож Ви можете переглянути за адресою https://zaltr-natalia.blogspot.com/2017/11/blog-post.html
Тракало Анастасія,

учениця 6-А класу Заліщицької державної гімназії


Немає коментарів:

Дописати коментар