9 березня 2016 р.

Екскурсія до м.Тернополя(07.03.16)

Учні нашого класу з нетерпінням чекали вихідних, адже у нас була запланова екскурсія до міста Тернопіль. І ось настав довгоочікуваний день. Ранок розпочався з гарного настрою. Наш однокласник, Мельник Михайло, кожній дівчині подарував букет весняних квітів і теплі побажання напередодні свята весни. Далі була дорога, яка минула непомітно, адже ми співали пісні, розповідали цікаві історії. Тернопіль привітно зустрів. Ми прогулялися по набережній біля озера, намилувалися чудовими краєвидами, зробили багато цікавих світлин. Екскурсія продовжилася в гідропарку. Пахло весною, співали пташки. Пізніше ми вирушили до центру міста, слухаючи розповідь нашого екскурсовода. На площі було багато голубів, яких ми з задоволенням погодували зерном.
 Незабутні враження на нас справило відвідування Тернопільського історико-меморіального музею політичних в’язнів, який знаходиться в підвальних приміщеннях колишньої радянської спецслужби КДБ. За фасадом цього ошатного будинку приховані трагічні сторінки минулого. Фондові матеріали музею та його експонати розміщені у 28 камерах підземелля. За спогадами колишніх в’язнів, які пережили чорне лихоліття, відтворено тогочасний вигляд карцерів, зібрано уцілілі фотографії, спогади та особисті речі тих, хто пройшов через цю катівню. Кожен експонат, як штрих, доповнює панораму багатовікової боротьби українського народу проти чужоземних поневолювачів. Чільне місце в експозиції відведене шестидесятникам та наступним поколінням із усієї України, які продовжили новий етап боротьби за нашу державність. Ми детально ознайомилися із матеріалами про боротьбу УПА проти німецьких та більшовицьких окупантів, макетами повстанських криївок, реконструйованою зброєю та уніформою, особистими речами політв’язнів. Оглянувши експозицію, ми здійснили своєрідний екскурс у героїчне минуле нашого народу, кращі сини і дочки якого віддали своє життя за відродження самостійної України.
Далі у нас був запланований перегляд кінофільму «Боги Єгипту». Ми поринули у світ фантазій. Сюжет фільму заснований на давньоєгипетському міфі про протистояння Гора і Сета.  Режисером фантастичної картини став уродженець Греції Алекс Пройас. Спецефекти, музика, 3D залишили у нас неповторні враження. 
Ми також відсвяткували День народження нашого однокласника Володі Сотника, який пригостив нас піцою та смачним тортом. 
Час непомітно збіг, і нам потрібно було повертатися додому. Дорогою назад ми ділилися враженнями. Щасливі, що мали такий чудовий вихідний день!
Висловлюємо слова щирої вдячності організатору Віктору Кучеру та нашому класному керівнику Грушко Наталії Анатоліївні.






1 коментар: