28 жовтня 2019 р.

Осінь-чарівниця в гості завітала

25 жовтня відбувся виховний захід для батьків 1-А класу "Осінь-чарівниця в гості завітала". Учні декламували вірші, грали на музичних інструментах (фортепіано, скрипка). Також увазі глядачів був презентований чудовий мюзикл "Ходить Гарбуз по городу" на сучасний лад, який підготувала Тетяна Дмитрівна, керівник театрального гуртка. Під час концерту були чудові фізкульт-розминки - танці овочів. Дівчата презентували у віршах корисну осінню їжу - яблука, горіхи. виноград. Чудовою декорацією до виховного заходу виявилися гномики, виготовлені із осінніх листочків. Батьки на годину занурилися у казку, які для них підготувли їх діти.






Ми живемо в Україні, у краю, невимовно багатому на чарівні кольори і краєвиди, на дивовижні пісні, на чудову милозвучну мову, якою можна передати все на світі, описати красу і велич свого краю. Рідною українською мовою можна висловити найпотаємніші почуття і думки, мрії кожної людини. Рідне слово, рідна мова живе в душі кожного з нас. І в певний час свого життя людина починає говорити віршами, бо в цьому є потреба душі. Душа, переповнена любов’ю, добротою, світлом і красою світу, звертається до поезії, музики, фарб і пензля і починає відтворювати красу. Отже, і ми, учні 1–А Заліщицької державної гімназії, вчимося дивитися у світ допитливо, зацікавлено і бачити в ньому красу та велич. Вчимося слухати вірші про осінь і чути в них чарівні звуки землі, неба, тихий і сумовитий подих лісу й натрудженої матінки-землі. Вчимося слухати, вбирати серцем красу навколишнього світу і всією душею любимо милу Україну і мову рідну солов'їну.
Тому і вірші про осінь, і пісні, і сценки ми підготували для наших батьків. Однокласники чудесно декламували поезії, Махніцька Владислава (музичний керівник Краснікова Галина) та Носовець Вероніка (керівник Юрійчук Оксана та акомпаніатор Юрків Світлана ) бездоганно виконали музичні композиції, а учасники театрального гуртка (керівник Луцак Тетяна) відмінно зіграли сценку на сучасний лад «Ходить Гарбуз по городі…». Я думаю, що наш виступ не був би такий вдалий, якби цьому не передувала чудова екскурсійна поїздка, яку для нас організували класний керівник Грушко Н.А. та керівник тур бюро Кучер В.І. до Чернівецького обласного музею народної архітектури та побуту. Також хочу сказати, що нам особливо сприяла у цьому погода – було справжнісіньке бабине літо. Листя різного кольору, неповторний запах осені – усе це також сильною мірою вплинуло на нас. Після відвідин музею до нас прийшли почуття любові і поваги до талановитого народу Буковини, руками якого були створені чудові архітектурні споруди, предмети побуту. Вважаю, що у нашій пам’яті надовго залишиться цей хороший спогад про відвідини такого гарного історичного місця та чудові спогади про свято осені.
Носовець Вероніка,
учениця 1-А класу Заліщицької державної гімназії

Немає коментарів:

Дописати коментар