11 вересня 2019 р.

Наш край легендами і славою овіяний


Наша земля овіяна міфами, легендами, бувальщинами, що прославляють рідний край. Тут, на цій землі, і є наше коріння. Ми повинні більше знати і читати про історію та культуру свого краю, духовно збагачуватися із джерела усної народної творчості.
Бібліотека завжди була збирачем, хранителем і дослідником творів друку – вічних пам’яток писемності, а бібліотекарі – вірними зберігачами і популяризаторами духовного надбання поколінь. Завдяки бібліотеці люди мають унікальну можливість познайомитися з історією розвитку освіти та культури рідного краю.
Саме тому, для нас, учнів 1-А класу Заліщицької державної гімназії, було дуже приємно зустрітися із завідуючою районною бібліотекою для дітей – Топольницькою Олександрою Іванівною. Пані Леся присвятила виховну годину легендам рідного краю. Ми почули цікаві історії про виникнення назви нашого міста та річки Дністер. Дізналися легенду про чудове дерево софору, яке росте у нижньому парку. Також однокласники Угрин Захар, Гурська Діана, Кнак Максим, Горук Максим розповіли легенди, які їм відомі, а саме, про історії походження свого села, Заліщик тощо. Наталія Анатоліївна Грушко, класний керівник, також ознайомила із ресурсами у глобальній мережі Інтернет, де можна почерпнути багато цікавого про міфи, легенди, історію рідного краю. Щиро вдячні за такий цікавий і пізнавальний урок.
Николайчук Соломія,
учениця 1-А класу

 Заліщицької державної гімназії


Немає коментарів:

Дописати коментар