30 червня 2016 р.

Навчання з технологіями

У Тернопільському обласному комунальному інституті післядипломної педагогічної освіти 24 червня 2016 року проведено навчання тренерів, які готуватимуть учителів області для викладання інформатики у 8-х та в 5-х класах в 2016-2017 навчальному році за новою програмою та підручниками. Мета заходу передбачала надання методичної допомоги педагогам для забезпечення ефективного та результативного навчання інформатики відповідно до вимог нової програми, привернення уваги до особливостей роботи за новими підручниками, ознайомлення з навчально-методичним забезпеченням курсу.
Також були розглянуті питання «Особливості роботи вчителя над розв’язуванням компетентнісних завдань та виконання проектів»  й «Використання  сучасних інформаційних технологій при викладанні інформатики», які висвітлила педагог Заліщицької державної гімназії Грушко Н.А. Учитель акцентувала увагу на використання хмарних сервісів, зокрема, Office 365 та додатків, які у ньому присутні. Учителем також було запропоновано перелік інформаційних ресурсів, які використовують педагоги Заліщицької гімназії. А саме: інтерактивні плакати, скрайбінг, створення інтерактивної презентації з картинки, дошка оголошень, інфографіка, хмара тегів, електронна книжка, вікторина, створення відео, створення колажів тощо. Інформацію про цифрові ресурси можна знайти на блозі на сторінці Інформаційні технології.
 І звичайно, на думку Грушко Н.А., найдієвішим способом реалізації проектної роботи є можливість  працювати у проекті eTwinning. Оскільки він дає можливість, як учневі, так і вчителю розвивати навички з інформаційно-комунікаційних технологій, будувати якісний інтелектуальний діалог, здійснювати міжкультурних обмін, будувати освітнє партнерство, стимулювати школярів до вивчення іноземних мов, розвивати професійні компетентності на міжнародному рівні.

Немає коментарів:

Дописати коментар