4 червня 2024 р.

«MaterialTech StartUp»

 



"З 27 до 29 травня в Івано-Франківську відбувався фінал «MaterialTech StartUp» — учнівського конкурсу стартапів. Цьогоріч уперше його організували НЦ «МАНУ» спільно з Івано-Франківською МАН та Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника.  


Спрямування проєктів — розв’язання соціальних проблем через використання новітніх технологій та матеріалів. 51 учасник та учасниця спочатку успішно завершили курс від бізнес-інкубатору Малої академії наук «Ukrainian Future» та були відібрані до участі у фіналі, де презентували свої проєкти. 

Працюючи над стартапами, підлітки прокачали свою креативність та розвинули інноваційне мислення."

Заліщицьку державну гімназію представляли команда дівчат 5-А класу "Sky Guard Maidens" (Николайчук Соломія, Маланич Євгенія, Безушко Надія,  Тютюнник  Анастасія, Гриник Христина, Стрілецька Анна), керівник проєкту Наталія Анатоліївна Грушко та директор гімназії Олександра Дмитрівна Войчишин.

"Проєкт "Sky Guard Maidens" - це створення інноваційних військових та аграрних дронів, виготовлених виключно дівчатами, які мають обмежений досвід у програмуванні та робототехніці. Головне завдання є розвиток та навчання дівчат у сфері високотехнологічних галузей, а також забезпечення їм можливості здійснити важливий внесок у військову галузь", - говорять учасники команди.


Немає коментарів:

Дописати коментар